Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Gezonde werkplek

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Gezonde werkplek
 • PreGo! Tip – Alleen tillen of samen tillen

  Als een tilhandeling te zwaar lijkt, is het logisch om om hulp te vragen en dan samen te tillen of een last samen te dragen. Toch is dat zelden een goede oplossing om meerdere redenen.

  6 december 2018

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Hoe ver laat je het komen?

  Als je alleen werkt in de thuiszorg kun je te maken krijgen met ongewenste intimiteit en handtastelijkheden van cliënten. De grenzen daarin zijn niet voor iedereen gelijk en bij sommige zorg heb je nou eenmaal lichamelijk contact. Hoe dicht mag de cliënt dan tegen je aan gaan staan. Is een hand op je schouder wel of niet acceptabel? Lastig is verder dat je cliënt afhankelijk van je is, en je hem beroepshalve ‘moet’ blijven benaderen.

  28 november 2018

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Alleen op huisbezoek

  Het in je eentje werken bij een cliënt aan huis brengt extra risico’s met zich mee. Je probeert die risico’s voor jezelf en je collega’s te minimaliseren: bereid je voor en maak liefst teamafspraken over veilig alleen werken. Het begint dus al met een goede voorbereiding.

  20 november 2018

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Do the Huddle

  Zelf iets leren is één ding, maar het is natuurlijk beter als je als team met elkaar verder leert en het hele niveau van de zorg die je verleent omhoog tilt. Dat kan heel snel, met de zogenaamde huddle-methode.

  15 november 2018

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Scholen van de mantelzorger

  Inderdaad; een goed geschoolde mantelzorger is van groot belang voor hem of haarzelf en voor de cliënt, maar dat heeft ook voordelen voor jou als zorgverlener. Soms kan een goed geschoolde en ervaren mantelzorger ook uitleg geven of op verbeterpunten wijzen. Voor mantelzorgers is het lastig om aan kennis te komen. Een paar tips.

  13 november 2018

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Zelf glijden

  Je kent uiteraard het gebruik van een glijzeil voor je cliënt, maar je kunt een glijzeil ook prima voor jezelf gebruiken. In deze tip twee opties.

  9 november 2018

  Lees verder >>

Laad meer resultaten