Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Gezonde werkplek

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Gezonde werkplek
 • PreGo! Tip – Vanaf de opleiding meteen goed insteken

  Aandacht voor gezond werken moet dus liefst al in de opleiding beginnen. Onderzoek door de Stichting RegioPlus liet al eerder veel ruimte voor verbetering en de noodzaak van een betere afstemming zien. Belangrijk is een vloeiende overgang van de opleiding naar de praktijk. Er moeten op de opleiding op het gebied van til- en transfertechnieken geen andere technieken aangeleerd worden dan er in de praktijk worden gebruikt. Hoe krijg je dat nou op één lijn?

  13 augustus 2018

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Glijzeil in de ambulance

  Ook voor de ambulancezorg zijn Praktijkrichtlijnen afgesproken. Dat is natuurlijk niet zo eenvoudig als je bedenkt dat het soms om leven of dood gaat en er maar een paar tellen zijn om te handelen. Even een tillift erbij pakken is er dan uiteraard niet bij. Toch is er ook voor de ambulancezorg veel te bereiken en dat is ook nodig. Glijzeiltjes kunnen verlichting brengen.

  9 augustus 2018

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Tiltechnieken in de ban?

  Voor een goed preventiebeleid fysieke belasting is het natuurlijk het allerbeste om verouderde til -en transfertechnieken of technieken die echt te zwaar zijn niet meer te gebruiken en dus ook niet meer aan te leren op de opleidingen. Toch is dat in ons land niet het geval: er is geen standaard op dit vlak.

  6 augustus 2018

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Trekken en duwen met glijzeilen

  Bij zowel duwen als trekken met een glijzeil is het belangrijk dit zo vlak mogelijk te doen. Hoe kan je dat het beste doen?

  2 augustus 2018

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Trainen en verzakkingen

  Nu een onderwerp voor vooral de vrouwen onder ons: verzakkingen. Hoewel: bij mannen kan de endeldarm ook verzakken, al is dat vrij zeldzaam. Wat is daar aan te doen?

  14 juni 2018

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – In en uit de auto komen

  Of het nu voor je cliënt is of voor jezelf: in en uit de auto komen kan best lastig zijn. Voor cliënten vormt het maken van de draai de auto in of uit en het vervolgens weer opstaan vanuit de autostoel een probleem. Voor veel zorgverleners die in de thuiszorg werken wordt het vele in- en uitstappen van de auto bij elk huisbezoek als belastend ervaren. Er zijn oplossingen mogelijk: vaak met behulp van glijmateriaal.

  7 juni 2018

  Lees verder >>

Laad meer resultaten