Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • Nieuw! De online BeleidsSpiegel

  Is het beleid fysieke belasting in uw organisatie op orde? Als je antwoord wilt op die vraag, biedt de Arbocatalogus van je branche je een handig instrument: de BeleidsSpiegel. De BeleidsSpiegel is een checklist die helpt om het beleid fysieke belasting in uw organisatie in kaart te brengen en te ‘spiegelen’ aan de landelijke afspraken zoals ze zijn vastgelegd in de arbocatalogus. Het is een belangrijk instrument, maar het was altijd lastig om in te vullen. Daarom is er nu een handige online BeleidsSpiegel ontwikkeld in opdracht van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus. Na een pilot in de praktijk biedt Gezond & Zeker je die online-versie aan.

  20 augustus 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Thuiswerk en Beeldschermwerk aan de Keukentafel: hoe zit dat nou?

  Tijdens de Corona crisis zijn veel zorgverleners onmisbaar om de uitbraak het hoofd te bieden en ernstig zieke patiënten er door te slepen.

  24 maart 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Transferhulpmiddelen en Hygiëne

  Met de huidige Corona-virus crisis is het belangrijk ook bij het gebruik van til- en transferhulpmiddelen te letten op de hygiëne om verspreiding van dit virus te voorkomen. Hygiëne is uiteraard altijd al van groot belang, maar dat is nu nog eens extra belangrijk.  Beperk de risico’s van het verspreiden van bacteriën, virussen, schimmels en ook parasieten zoals schurft.

  24 maart 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Keuzehulp Steunkousen aan- en uittrekhulpen.

  Je kent ongetwijfeld de Praktijkrichtlijn Fysieke Belasting voor het aan- en uitrekken van steunkousen:  bij drukklasse twee of hoger moet er een hulpmiddel worden gebruikt. Deze afspraak is gemaakt door de overheid, werkgevers- en werknemersorganisaties en is vastgelegd in de Arbocatalogi van de diverse zorgbranches.

  24 maart 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Gratis e-elearning modules voor jou over handhygiëne en infectiepreventie

  In het contact met patienten met het Corona-virus zijn uitzonderlijk strenge maatregelen nodig: denk maar aan de mondkapjes en brillen, waar nu een tekort aan dreigt. Maar ook om infecties te vookòmen zijn maatregelen van groot belang. Je kent ze vast: van het voorkomen van fysiek contact, afstand houden tot geen handen schudden en handen wassen. Op deze site vind je veel nuttige informatie.

  24 maart 2020

  Lees verder >>
 • Prijs voor Aan- en uitkleden-project Yvonne van Zaanen

  Wellicht heb je de workshop ‘Kleding aan- en uittrekken’ van Yvonne van Zaanen bijgewoond op de Gezond & Zeker Innovatiedag in oktober? Ze heeft prachtig nieuws want ze heeft de Human Factors NL Toepassingsprijs / Pieter Rookmaaker Prijs 2019 gewonnen met haar project “Zorg voor aan- en uitkleden”.

  16 januari 2020

  Lees verder >>

Laad meer resultaten