Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • Online Gezond & Zeker Innovatiedag 2020 druk bezocht

  Van 26 t/m 20 oktober 2020 vond de Gezond & Zeker Innovatiedag – Online plaats. De allereerste online variant van de Gezond & Zeker evenementen was druk bezocht: meer dan 500 deelnemers wisten een plekje te bemachtigen in één van de workshops. 

  2 november 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Instructieboekjes: ja of nee? Wat leveren ze eigenlijk op?

  Leren over fysieke belasting doe je het beste in de praktijk. Je leert van een collega, ErgoCoach of een trainer. Vooral dat laatste is door Corona ingewikkeld geworden. Landelijk zie je dat bijna alle trainingen zijn gecanceld. Gelukkig zijn er de GoedGebruik films en de e-learnings die Gezond & Zeker gratis voor je heeft klaargezet.

  21 oktober 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Zorgtijd tekort in Corona tijden

  De werkdruk is altijd al hoog, maar nu erg hoog in de zorg. De tweede golf van de Corona-pandemie slaat hard toe. Veel zorgverleners zijn nog niet uitgerust na de eerste golf. Het verzuim is hoog en veel mensen wachten op uitslagen van testen en kunnen dan niet werken.

  21 oktober 2020

  Lees verder >>
 • Vanaf 26 oktober: meerdere gratis online trainingen via Gezond & Zeker

  Vanwege het coronavirus kunnen dit jaar de Gezond & Zeker Regiodagen en de Gezond & Zeker Innovatiedag helaas niet doorgaan. Maar de Gezond & Zeker thema’s fysieke belasting, agressie en werkbalans zijn nu misschien wel nog relevanter. De corona crisis laat ons zien dat gezond en voldoende zorg-personeel wat met plezier aan het werk gaat van levensbelang is. Daarom stelt Gezond & Zeker in de week van 26 oktober meerdere gratis toegankelijke online trainingen, workshops en webinars beschikbaar voor zorg-professionals. Meld je bijvoorbeeld aan voor de meerdaagse training over het overtuigen van je collega’s ‘ohjee hoe krijg ik ze mee’. Of volg het webinar over de plafondtilsystemen. Allemaal veilig vanuit thuis of je eigen werkplek!

  24 september 2020

  Lees verder >>
 • Nieuw! De online BeleidsSpiegel

  Is het beleid fysieke belasting in uw organisatie op orde? Als je antwoord wilt op die vraag, biedt de Arbocatalogus van je branche je een handig instrument: de BeleidsSpiegel. De BeleidsSpiegel is een checklist die helpt om het beleid fysieke belasting in uw organisatie in kaart te brengen en te ‘spiegelen’ aan de landelijke afspraken zoals ze zijn vastgelegd in de arbocatalogus. Het is een belangrijk instrument, maar het was altijd lastig om in te vullen. Daarom is er nu een handige online BeleidsSpiegel ontwikkeld in opdracht van de regionale werkgeversorganisaties verenigd in RegioPlus. Na een pilot in de praktijk biedt Gezond & Zeker je die online-versie aan.

  20 augustus 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Thuiswerk en Beeldschermwerk aan de Keukentafel: hoe zit dat nou?

  Tijdens de Corona crisis zijn veel zorgverleners onmisbaar om de uitbraak het hoofd te bieden en ernstig zieke patiënten er door te slepen.

  24 maart 2020

  Lees verder >>

Laad meer resultaten