Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • Gezond & Zeker komt naar jouw regio!

  Op 27 juni wordt er voor het eerst een Gezond & Zeker Regiodag georganiseerd. De regio’s Limburg en Brabant hebben de primeur! Alle regionale ergocoaches, veiligheidscoaches, leidinggevenden en P&O en ARBO-professionals zijn hiervoor uitgenodigd.

  25 april 2019

  Lees verder >>
 • “Ik denk dat je jezelf altijd meeneemt tijdens het werk”

  Op 29 oktober is blogger, vlogger en verpleegkundige Tommie Niessen (online bekend als Tommie in de zorg) als spreker aanwezig bij de Gezond & Zeker Innovatiedag in Nieuwegein. Op deze dag vertelt hij eerst over zijn ervaringen met agressie en sluit hij de dag vervolgens af met een korte terugblik op de Innovatiedag.

  6 september 2018

  Lees verder >>
 • Gezond & Zeker Innovatiedag

  Op maandag 29 oktober 2018 vindt de Gezond & Zeker Innovatiedag plaats. Een leerzame dag vol kennis over duurzame Inzetbaarheid voor zowel  zorgverleners van de operationele werkvloer als  teamleiders, leidinggevenden, beleidsmedewerkers en HRM- en arboprofessionals.

  12 juni 2018

  Lees verder >>
 • E-learning Steunkousen

  Het aan- en uittrekken van steunkousen is nog steeds een belangrijke bron van fysieke overbelasting, met name in de langdurige zorg. Gelukkig is er een hele heldere Praktijkrichtlijn Fysieke Belasting en zijn er steeds meer handige hulpmiddelen.

  3 mei 2018

  Lees verder >>
 • RadarDagen; van Toetsen naar Trainen

  Sommige instellingen organiseren Radardagen. Medewerkers kunnen op zo’n dag(deel), met de informatie uit een tevoren door henzelf ingevulde RisicoRadar, kiezen uit allerlei hele korte workshops. Afhankelijk van wat er uit jouw RisicoRadar is gekomen, ga je naar een korte workshop over bijvoorbeeld microvezels bij het schoonmaken, over het instellen van je pc werkplek of over het tillen van een cliënt. Zo krijg je een hele carroussel van workshops waar je op maat jezelf slim en snel kunt scholen.

  15 april 2018

  Lees verder >>
 • Denk jij mee? Het vernieuwde Gezond & Zeker Paspoort

  Je kent hem vast wel: het Ergocoach paspoort. Net zoals andere Gezond & Zeker tools wordt ook dit paspoort  vernieuwd. Het paspoort krijgt een nieuw jasje en ook naar de inhoud wordt opnieuw gekeken. Vind jij het leuk om hierover mee te denken? Dan zijn we op zoek naar jou!

  5 februari 2018

  Lees verder >>

Laad meer resultaten