Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • PreGo! Tip – De stasteun

  Het verbinden of verzorgen van voet of arm kan een langdurig en voor jou belastend karwei zijn. Dat geldt ook voor gewone dingen zoals helpen met eten.

  24 november 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Dragen en verdragen of ver dragen?

  Dragen lijkt wel op tillen, maar het is niet hetzelfde. Na het tillen moet je het voorwerp soms verplaatsen naar een andere plek. Denk maar aan het dragen van waszakken, boodschappen, trays met warme maaltijden, of bulkverpakking. Dragen kan ook tot klachten leiden, ook bij lichtere lasten.

  24 november 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Leren werken met hulpmiddelen met hulp van een QR code: een voorbeeld van Dichterbij

  Het aanleren van vaardigheden om goed gebruik te maken van (til)hulpmiddelen, is in de praktijk nog wel eens een uitdaging. Hoe krijg je iedereen getraind? Hoe zorg je er voor dat het blijft hangen? En hoe doe je dat efficiënt, ook omdat je weet dat niet iedereen alle hulpmiddelen dagelijks gaat gebruiken? Natuurlijk zijn er de ruim 250 GoedGebruik films en de daaraan gekoppelde gratis e-learnings. Daar zie je precies hoe je het moet doen, maar het meeste leer je natuurlijk pas als je het hulpmiddel echt in je handen hebt.

  24 november 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Online TilThermometer voor Gehandicaptenzorg

  Al jarenlang is de TilThermometer een populair instrument om de fysieke belasting binnen de gehandicaptenzorg in kaart te brengen. Daarom is er nu, als vervolg op de online TilThermometer voor de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en de Thuiszorg (VVT), ook een online TilThermometer voor de Gehandicaptenzorg.

  24 november 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Instructieboekjes: ja of nee? Wat leveren ze eigenlijk op?

  Leren over fysieke belasting doe je het beste in de praktijk. Je leert van een collega, ErgoCoach of een trainer. Vooral dat laatste is door Corona ingewikkeld geworden. Landelijk zie je dat bijna alle trainingen zijn gecanceld. Gelukkig zijn er de GoedGebruik films en de e-learnings die Gezond & Zeker gratis voor je heeft klaargezet.

  21 oktober 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Knielen en hurken te zwaar?

  Bij werkzaamheden die laag bij de grond moeten worden gedaan, zie je mensen vaak hurken of op hun knieën zitten. Even knielen of hurken is geen probleem. Pas als je het langer doet kunnen er vooral knieklachten ontstaan.

  21 oktober 2020

  Lees verder >>

Laad meer resultaten