Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • PreGo! Tip – Vervolg Corona Transfer

  In de vorige nieuwsbrief bespraken we de Corona Transfer: de tilhandelingen die nodig is om patiënten die besmet zijn met het Corona (COVID-19) virus en op de Intensive Care liggen op hun buik te draaien en weer terug. (Klik hier voor dat artikel). 

  18 juni 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Twee nieuwe e-learning modules beschikbaar

  Onlangs zijn er via Free-learning, met financiering van Allyoucanlearn twee nieuwe e-learning modules beschikbaar gekomen. Beide modules zijn voor jou als ErgoCoach, érg nuttig en leerzaam. Hieronder vertellen we je er alles over.

  18 juni 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Afsteunen helpt klachten voorkomen

  Je hebt het vast wel eens gezien en wellicht doe je het zelf ook. Om dingen van de grond op te rapen of op te tillen, steunen veel mensen met een hand of elleboog op een hun bovenbenen en pakken dan het gevallen potlood of zoiets van de grond met de andere hand. Zeker mensen die last hebben van hun rug doen het vaak zo. De vraag voor jou als ErgoCoach is dan natuurlijk; is dat ook inderdaad lichter voor je rug?

  18 juni 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! -Tip: Corona Transfer

  Patiënten die besmet zijn met het Corona (COVID-19) virus komen soms aan de beademing op de Intensive Care terecht. Bijzonder daarbij is dat deze patiënten vaak liggend op hun buik worden verpleegd. Dat heeft voordelen voor de zuurstofvoorziening van de patiënt. Maar de til- of transferhandeling naar die houding is ingewikkeld en belastend voor de verpleegkundigen en artsen die erbij betrokken zijn. Zo’n draai naar buiklig en later weer naar ruglig is altijd al lastig, maar zeker als iemand niet bij bewustzijn is en aan allerlei slangen en controleapparatuur vastzit wordt dat nog ingewikkelder.

  25 mei 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Valpreventie in Coronatijden: folder beschikbaar

  In Coronatijden zijn veel ouderen langdurig aan huis gebonden. Dat maakt dat ze minder bewegen en minder naar buiten komen. Het is helaas zo dat dan de kans op een val toeneemt. Ouderen verliezen sowieso geleidelijk hun spiermassa. Dat gaat met ongeveer 2% per jaar tot er uiteindelijk tot wel 40% is verdwenen. Ook de botdichtheid en de reactiesnelheid nemen af. Al met al meer kans op een val en op ernstige gevolgen van een val en dus afhankelijkheid van zorg.

  25 mei 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Gezonde nachtdiensten

  Hoe blijf je gezond tijdens je nachtdienst? Wat eet je wel, wat niet? Hoe krijg je voldoende slaap? Is het verstandig om ’s avonds voor je nachtdienst nog wat slaap te pakken? Hoe rijd je ’s morgens veilig naar huis?

  25 mei 2020

  Lees verder >>

Laad meer resultaten