Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • PreGo! Tip – Zorg voor een goede grip

  De grip die je hebt op een object is belangrijk om goed en veilig kunnen tillen.

  23 september 2021

  Lees verder >>
 • Oproep: de trap op en af: wat doe jij?

  Via de helpdesk kwam de vraag binnen of er richtlijnen waar je als zorgverlener moet of kunt staan als je cliënt de trap af of op begeleidt. Zeker in de thuissituatie kunnen er dan gevaarlijke situaties ontstaan. Als een cliënt valt, loop je zelf ook fors gevaar.

  23 september 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – TilThermometer in de Thuiszorg. Handig! En nu? Help!

  Nu de TilThermometer online heel makkelijk in te vullen is, en er ook mooie tabellen uitrollen waaraan je in een oogopslag kunt zien waar er sprake is van fysieke overbelasting, maken steeds meer zorgorganisaties gebruik van de tool.

  21 september 2021

  Lees verder >>
 • Goede Praktijken Competitie

  Hoe pak je lichamelijke belasting goed aan? In de zorg hebben we hier natuurlijk al heel veel ervaring in. Die kennis en ervaring is een bron van inspiratie voor andere sectoren. Met de Goede Praktijken Competitie wordt het delen van deze goede praktijken gestimuleerd: tussen bedrijven, branches – binnen Nederland, maar ook op Europees niveau. Heb jij binnen jouw organisatie een goed voorbeeld van de aanpak van lichamelijke belasting? Doe dan mee aan de Goede Praktijken Competitie!

  18 augustus 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Werk iets te laag?

  Natuurlijk kijk je dan eerst naar de mogelijkheid om je werk dan wat hoger in te stellen. Maar dat is niet altijd mogelijk. Toch kan je zelf nog wel wat doen om dat te verbeteren.

  18 augustus 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Hoe top werk jij? Doe de Leerstand.

  Misschien heb je ‘m al eens zien langskomen. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is als onderdeel van een EU-brede-campagne een bewustwordingscampagne gestart over fysieke belasting op het werk: ‘Hoe TOP werk jij?’.

  18 augustus 2021

  Lees verder >>

Laad meer resultaten