Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • PreGo! Tip – Communiceren met mensen met dementie in Coronatijd

  Door het Coronavirus is bezoek aan naasten in verpleeghuizen ingewikkeld en soms niet mogelijk. Als er sprake is van dementie wordt zoiets nog complexer. Dit kan tot veel verdriet bij mantelzorgers, cliënten en zorgverleners leiden.

  17 februari 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Drempelhulp

  Drempels ben je in de zorg liever kwijt dan rijk. Je moet er elke keer over heen rijden met rolstoel, tillift of andere al dan niet zware zaken. Dat kost onnodig veel kracht en kan schokken opleveren wat ook onplezierig is.

  17 februari 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Ergonomie op de OK: micropauzes effectief

  Op de operatiekamers wordt hoog specialistisch werk verricht, maar de houdingen waarin wordt gewerkt zijn vaak zeer belastend. Operatie assistenten en chirurgen hebben opvallend veel last van klachten aan het bewegingsapparaat zoals nekschouderklachten en rugklachten. Ergonomie op de operatiekamer verdient daarom veel aandacht, maar de oplossingen zijn niet eenvoudig.

  17 februari 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Nieuwe films over opstaan na een val

  Hoewel de val van een cliënt (of van iemand die nog geen zorg heeft) gelukkig niet altijd ernstige gevolgen heeft, kan het wel degelijk dramatisch zijn. Als er iets gebroken is, is de person in kwestie minder mobiel en ontstaan er soms andere problemen zoals decubitus, incontinentie en verwardheid. De cliënt komt dan in een neerwaartse spiraal terecht. In termen van de Mobiliteitsklassen: hij of zij verandert van een A of B in korte tijd in een C, D of zelf een E.

  20 januari 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Nieuwe Free Learning ‘Aan- en uitkleden’

  Helpen bij het aan- en uitkleden is voor veel zorgverleners (en mantelzorgers!) iets wat dagelijks terugkomt. Met de nieuwe Free Learning module ‘Aan- en uitkleden’ leer je aan de hand van 18 vragen, praktische films en heldere feedback meer over het handig, ergonomisch en met zo min mogelijk (huid)belasting helpen bij aan- en uitkleden.

  20 januari 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Lekker Doorrijden

  Manoeuvreren met zwaar materieel zoals bedden of maaltijdwagens is belastend. Hou je aan de landelijk afgesproken RijRegels en als het te zwaar is, zorg dan voor een motortje om zware dingen te verrijden. De laatste RijRegel benadrukt het belang van rustig en gelijkmatig bewegen en dus doorrijden: ‘Keep Them Rolling’.

  20 januari 2021

  Lees verder >>

Laad meer resultaten