Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • PreGo! Tip – Instructieboekjes: ja of nee? Wat leveren ze eigenlijk op?

  Leren over fysieke belasting doe je het beste in de praktijk. Je leert van een collega, ErgoCoach of een trainer. Vooral dat laatste is door Corona ingewikkeld geworden. Landelijk zie je dat bijna alle trainingen zijn gecanceld. Gelukkig zijn er de GoedGebruik films en de e-learnings die Gezond & Zeker gratis voor je heeft klaargezet.

  21 oktober 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Knielen en hurken te zwaar?

  Bij werkzaamheden die laag bij de grond moeten worden gedaan, zie je mensen vaak hurken of op hun knieën zitten. Even knielen of hurken is geen probleem. Pas als je het langer doet kunnen er vooral knieklachten ontstaan.

  21 oktober 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Zorgtijd tekort in Corona tijden

  De werkdruk is altijd al hoog, maar nu erg hoog in de zorg. De tweede golf van de Corona-pandemie slaat hard toe. Veel zorgverleners zijn nog niet uitgerust na de eerste golf. Het verzuim is hoog en veel mensen wachten op uitslagen van testen en kunnen dan niet werken.

  21 oktober 2020

  Lees verder >>
 • Vanaf 26 oktober: meerdere gratis online trainingen via Gezond & Zeker

  Vanwege het coronavirus kunnen dit jaar de Gezond & Zeker Regiodagen en de Gezond & Zeker Innovatiedag helaas niet doorgaan. Maar de Gezond & Zeker thema’s fysieke belasting, agressie en werkbalans zijn nu misschien wel nog relevanter. De corona crisis laat ons zien dat gezond en voldoende zorg-personeel wat met plezier aan het werk gaat van levensbelang is. Daarom stelt Gezond & Zeker in de week van 26 oktober meerdere gratis toegankelijke online trainingen, workshops en webinars beschikbaar voor zorg-professionals. Meld je bijvoorbeeld aan voor de meerdaagse training over het overtuigen van je collega’s ‘ohjee hoe krijg ik ze mee’. Of volg het webinar over de plafondtilsystemen. Allemaal veilig vanuit thuis of je eigen werkplek!

  24 september 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Minder thuiszorg, meer zelf doen in Coronatijden?

  Tijdens deze Corona-crisis kunnen zorgverleners cliënten soms minder vaak bezoeken en ondersteunen bij dagelijkse handelingen die fysiek contact vergen zoals aankleden, toiletgang, incontinentiemateriaal verschonen, wassen etc. Dat zijn heel basale ADL handelingen (ADL = Algemene Dagelijkse Levensverrichtingen).

  23 september 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – In kromme houdingen werken voorkomen

  Langdurig werken met een voorovergebogen en/of gedraaide romp noemen we ook wel statische belasting. Je spieren moeten dan lang aangespannen blijven, ze verkrampen en er ontstaat een zeurende pijn. Statische belasting komt voor bij allerlei werkzaamheden: van koken tot laboratoriumwerkzaamheden, wassen van cliënten en het repareren van rolstoelen.

  23 september 2020

  Lees verder >>

Laad meer resultaten