Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • PreGo! -Tip: Corona Transfer

  Patiënten die besmet zijn met het Corona (COVID-19) virus komen soms aan de beademing op de Intensive Care terecht. Bijzonder daarbij is dat deze patiënten vaak liggend op hun buik worden verpleegd. Dat heeft voordelen voor de zuurstofvoorziening van de patiënt. Maar de til- of transferhandeling naar die houding is ingewikkeld en belastend voor de verpleegkundigen en artsen die erbij betrokken zijn. Zo’n draai naar buiklig en later weer naar ruglig is altijd al lastig, maar zeker als iemand niet bij bewustzijn is en aan allerlei slangen en controleapparatuur vastzit wordt dat nog ingewikkelder.

  25 mei 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Valpreventie in Coronatijden: folder beschikbaar

  In Coronatijden zijn veel ouderen langdurig aan huis gebonden. Dat maakt dat ze minder bewegen en minder naar buiten komen. Het is helaas zo dat dan de kans op een val toeneemt. Ouderen verliezen sowieso geleidelijk hun spiermassa. Dat gaat met ongeveer 2% per jaar tot er uiteindelijk tot wel 40% is verdwenen. Ook de botdichtheid en de reactiesnelheid nemen af. Al met al meer kans op een val en op ernstige gevolgen van een val en dus afhankelijkheid van zorg.

  25 mei 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Gezonde nachtdiensten

  Hoe blijf je gezond tijdens je nachtdienst? Wat eet je wel, wat niet? Hoe krijg je voldoende slaap? Is het verstandig om ’s avonds voor je nachtdienst nog wat slaap te pakken? Hoe rijd je ’s morgens veilig naar huis?

  25 mei 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – De mantelzorgende zorgverlener

  Het ergonomisch organiseren van je werkplek in de thuiszorg is al een hele klus, maar stel je voor dat je mantelzorger bent. Hoe zorg je dan voor een veilige werkplek? Hoe zorg je er voor dat je de steunkousen met een goed hulpmiddel kunt aantrekken? En dat je degene waar je mantelzorg aan geeft kunt douchen zonder dat je te veel voorovergebogen werkt? Wie zorgt er eigenlijk voor de mantelzorger?

  25 mei 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Zelf opstaan na een val. Nog ingewikkelder tijdens Corona.

  Als iemand valt is dat vaak de start van een neerwaartse spiraal. Als de cliënt letsel heeft opgelopen is hij na de val vaak minder mobiel en dat kan ernstige gevolgen hebben. Denk aan incontinentie, decubitus, slechtere voedingstoestand tot sociale problematiek aan toe.

  16 april 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Schoonmaken: steunpilaar voor Corona beleid

  Het is indrukwekkend om te zien hoe in de zorg keihard gewerkt wordt om de Corona pandemie het hoofd te bieden. Vaak staan zorgverleners en artsen op de IC in de spotlight, maar er komt ook steeds meer aandacht en waardering voor de stille krachten op de achtergrond: de werknemers in de zorg die alles schoonmaken en desinfecteren die schouder aan schouder door blijven werken.

  16 april 2020

  Lees verder >>

Laad meer resultaten