Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • PreGo! Tip – Balein en Glijzeil: een handig stel?

  Glijzeilen zijn belangrijke hulpmiddelen, maar het is soms een heel gedoe om ze eronder te krijgen of weer weg te halen. Tips en trucs zijn welkom! We geven er hier één en kom vooral met je eigen tips.

  15 juli 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Begeleid de trap af

  Het voorkomen van een val is natuurlijk het beste wat je kunt doen. Maar soms valt de cliënt toch. In deze PreGo! tip lees je precies hoe je dat het beste kunt doen.

  15 juli 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip –  Zelfredzaamheid? Kies de goede inco!

  Ook het type incontinentiemateriaal kan helpen om zelfredzaam te blijven bij de toiletgang. Grofweg zijn er drie types: de inleggers, broekjes en de inco’s met een buikband.

  15 juli 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Vervolg Corona Transfer

  In de vorige nieuwsbrief bespraken we de Corona Transfer: de tilhandelingen die nodig is om patiënten die besmet zijn met het Corona (COVID-19) virus en op de Intensive Care liggen op hun buik te draaien en weer terug. (Klik hier voor dat artikel). 

  18 juni 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Twee nieuwe e-learning modules beschikbaar

  Onlangs zijn er via Free-learning, met financiering van Allyoucanlearn twee nieuwe e-learning modules beschikbaar gekomen. Beide modules zijn voor jou als ErgoCoach, érg nuttig en leerzaam. Hieronder vertellen we je er alles over.

  18 juni 2020

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Afsteunen helpt klachten voorkomen

  Je hebt het vast wel eens gezien en wellicht doe je het zelf ook. Om dingen van de grond op te rapen of op te tillen, steunen veel mensen met een hand of elleboog op een hun bovenbenen en pakken dan het gevallen potlood of zoiets van de grond met de andere hand. Zeker mensen die last hebben van hun rug doen het vaak zo. De vraag voor jou als ErgoCoach is dan natuurlijk; is dat ook inderdaad lichter voor je rug?

  18 juni 2020

  Lees verder >>

Laad meer resultaten