Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • Inschrijving voor Online Gezond & Zeker week geopend!

  Vanwege het coronavirus kunnen dit jaar de Gezond & Zeker Regiodagen helaas niet doorgaan. Maar de Gezond & Zeker thema’s fysieke belasting, agressie en werkbalans zijn nu misschien wel nog relevanter. De corona crisis laat ons zien dat gezond en voldoende zorg-personeel wat met plezier aan het werk gaat van levensbelang is. Daarom stelt Gezond & Zeker van 21 t/m 25 juni opnieuw meerdere online trainingen, workshops en webinars beschikbaar voor zorg-professionals. Zij kunnen deelnemen aan allerlei sessies rondom de Gezond & Zeker thema’s: fysieke belasting, agressie en werkdruk/werkbalans. Allemaal veilig vanuit huis of de eigen werkplek! De inschrijving voor deze online trainingen is nu geopend via www.gezondenzekerinnovatiedag.nl.

  25 mei 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Weet wat je tilt: laat je niet verrassen

  Het is belangrijk je goed voor te bereiden op een zware of juist op een lichte tilhandeling. Bij een verkeerde inschatting kan het er zomaar in schieten. Oók als de altijd zware doos die je wilt tillen opeens leeg blijkt te zijn. Je spieren stellen zich daar op in en dan kan het dus toch gevaarlijk zijn. Weet dus wat je tilt. Kijk op het label of voel eerst even hoe zwaar het object is. Zo weet je ongeveer hoe zwaar de last is en dat is een stuk gezonder.

  25 mei 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Wegen van je cliënt: zorgtechnologie voor elke dag

  Bij veel cliënten is regelmatig wegen van groot belang. Zo krijg je snel zicht op ontwikkelingen in het gewicht en kan je tijdig problemen signaleren en bijvoorbeeld voeding of drinken aanpassen. Maar ja: dan moet dat wel betrouwbaar en vooral regelmatig gebeuren. Als iemand moeizaam kan bewegen dan betekent dat soms een extra transfer naar een weegschaal of weegstoel.

  25 mei 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – De overgang: maak het bespreekbaar en volg het stappenplan

  Onlangs besteedden we vanuit Gezond & Zeker aandacht aan de forse invloed van de overgang op duurzame inzetbaarheid en verzuim in de zorg. Twee weken geleden was het bovendien de ‘Week van de Overgang’. Daardoor is er eindelijk meer aandacht voor het onderwerp en de impact ervan op de zorg.

  28 april 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Duik in het brein van je cliënt

  Cliënten kunnen je verrassen als je vaste aannames doorbreekt en de moeite neemt in hun brein te duiken.

  28 april 2021

  Lees verder >>
 • Nieuw! GoedGebruik Hulpmiddelen Website

  Met meer dan 200 instructiefilms over gezond in werken in de zorg en een nieuw ontwerp heeft Gezond & Zeker de website GoedGebruik weer helemaal up to date gemaakt. Nu het verzuim alarmerend stijgt, is duurzame inzetbaarheid een voorwaarde om ons zorgstelsel draaiende te houden. GoedGebruik en Gezond & Zeker proberen hieraan bij te dragen met praktische informatie over hoe klachten aan de rug-,nek en schouders voorkomen kunnen worden. 

  29 april 2021

  Lees verder >>

Laad meer resultaten