Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Fysieke belasting

Home » Werkomstandigheden & cultuur » Fysieke belasting
 • PreGo! Tip – Zorg voor een goede grip

  De grip die je hebt op een object is belangrijk om goed en veilig kunnen tillen.

  23 september 2021

  Lees verder >>
 • Oproep: de trap op en af: wat doe jij?

  Via de helpdesk kwam de vraag binnen of er richtlijnen waar je als zorgverlener moet of kunt staan als je cliënt de trap af of op begeleidt. Zeker in de thuissituatie kunnen er dan gevaarlijke situaties ontstaan. Als een cliënt valt, loop je zelf ook fors gevaar.

  23 september 2021

  Lees verder >>
 • Ziekteverzuim zorg en welzijn blijft op hoogste niveau sinds 2003

  In het tweede kwartaal van 2021 was het ziekteverzuim onder medewerkers in zorg en welzijn 6,5 procent. Dit is het hoogste verzuimcijfer voor de sector in een tweede kwartaal sinds 2003. Dit blijkt uit onderzoek van het CBS.

  21 september 2021

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – TilThermometer in de Thuiszorg. Handig! En nu? Help!

  Nu de TilThermometer online heel makkelijk in te vullen is, en er ook mooie tabellen uitrollen waaraan je in een oogopslag kunt zien waar er sprake is van fysieke overbelasting, maken steeds meer zorgorganisaties gebruik van de tool.

  21 september 2021

  Lees verder >>
 • E-learning module Omgaan met probleemgedrag

  Welkom bij deze Free Learning module ‘Omgaan met agressie’. Aan de hand van 19 vragen leer je wat je kan doen in het geval van agressie in de zorg.

  16 september 2021

  Lees verder >>
 • Goede Praktijken Competitie

  Hoe pak je lichamelijke belasting goed aan? In de zorg hebben we hier natuurlijk al heel veel ervaring in. Die kennis en ervaring is een bron van inspiratie voor andere sectoren. Met de Goede Praktijken Competitie wordt het delen van deze goede praktijken gestimuleerd: tussen bedrijven, branches – binnen Nederland, maar ook op Europees niveau. Heb jij binnen jouw organisatie een goed voorbeeld van de aanpak van lichamelijke belasting? Doe dan mee aan de Goede Praktijken Competitie!

  18 augustus 2021

  Lees verder >>

Laad meer resultaten