Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Werkomstandigheden & cultuur

 • Workshopleiders gezocht!

  Voor de Innovatiedag op maandag 29 oktober is Gezond & Zeker opzoek naar workshopleiders die leerzame en interessante workshops kunnen geven over het tegengaan van agressie en fysieke belasting op de werkvloer.

  17 april 2018

  Lees verder >>
 • RadarDagen; van Toetsen naar Trainen

  Sommige instellingen organiseren Radardagen. Medewerkers kunnen op zo’n dag(deel), met de informatie uit een tevoren door henzelf ingevulde RisicoRadar, kiezen uit allerlei hele korte workshops. Afhankelijk van wat er uit jouw RisicoRadar is gekomen, ga je naar een korte workshop over bijvoorbeeld microvezels bij het schoonmaken, over het instellen van je pc werkplek of over het tillen van een cliënt. Zo krijg je een hele carroussel van workshops waar je op maat jezelf slim en snel kunt scholen.

  15 april 2018

  Lees verder >>
 • De Veranderende Rol van de ErgoCoach

  Organisaties die langer werken met ErgoCoaches merken dat hun rol verandert. Dat is logisch en een goede zaak. Een ErgoCoach is immers geen doel op zich, maar ondersteunt het beleid. Zo is de rol van ergocoaches anders bij het in gang zetten van veranderingen dan bij het volhouden van die veranderingen.

  15 april 2018

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Glijden en Remmen in Balans

  Met glijzeilen kan je veel bereiken: het zijn prima oplossingen voor veel lastige til- en transferhandelingen. Maar soms is glijden helemaal niet handig, zeker als je de zelfredzaamheid van de cliënt wilt bevorderen. Om wegglijden te voorkomen kan iets als een anti-slip matje juist goed werken. De juiste balans tussen beide; glijden en remmen, biedt mogelijkheden voor jou en je cliënt

  15 april 2018

  Lees verder >>
 • Prego! Tip – Hogerop in bed glijden: laat het bed het werk doen

  Glijzeilen ken je en elektrisch verstelbare bedden komen gelukkig ook vrijwel overal voor. Door ze te combineren kan je de zorg lichter maken. Je gebruikt dan de motor van het elektrisch verstelbare hoog-laag bed om de handeling uit te voeren. Biijvoorbeeld om een onderuit gezakte cliënt weer hoger in bed te verplaatsen. Dat gaat heel geleidelijk en vloeiend en het is daardoor vaak ook prettiger voor de cliënt.

  15 april 2018

  Lees verder >>
 • PreGo! Tip – Glijzeilen en het matras

  De matrassoort op het bed van de cliënt heeft veel invloed op het gebruik van glijzeilen. Op hoofdlijnen geldt dat hoe zachter het matras hoe zwaarder het voor de zorgverlener zal zijn. Sommige matrassen kennen daarvoor een zogenaamde ‘zorgstand’ waardor het matras harder wordt. Dat geeft zeker verlichting, maar neemt het probleem niet weg. Lees meer in dit artikel.

  12 maart 2018

  Lees verder >>

Laad meer resultaten