Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Ontwikkeling & organisatie

Home » Ontwikkeling & organisatie
 • Het Gebruiksboekje Vernieuwen: doe jij ook mee?

  Vaardigheden zijn en blijven van groot belang voor iedereen die met fysieke belasting in de zorg bezig is. Vaardigheden om de cliënt te ondersteunen bij zelfredzaamheid, vaardigheden om hulpmiddelen optimaal te gebruiken en vaardigheden om zelf optimaal te bewegen.

  23 mei 2019

  Lees verder >>
 • Gezond & Zeker komt naar jouw regio!

  Op 27 juni wordt er voor het eerst een Gezond & Zeker Regiodag georganiseerd. De regio’s Limburg en Brabant hebben de primeur! Alle regionale ergocoaches, veiligheidscoaches, leidinggevenden en P&O en ARBO-professionals zijn hiervoor uitgenodigd.

  25 april 2019

  Lees verder >>
 • Terugblik: Onderzoek naar duurzame inzetbaarheid verbetert praktijk rond werk en gezondheid

  Krapte op de arbeidsmarkt in een vergrijzende samenleving en een toenemende flexibilisering. Van werkende mensen wordt steeds meer gevraagd, en dan ook nog eens tot op hogere leeftijd. Het verbeteren van hun duurzame inzetbaarheid wordt zo een alsmaar urgenter maatschappelijk vraagstuk.

  13 december 2018

  Lees verder >>
 • Inspiratieboekje ‘Aan de slag met duurzame inzetbaarheid in Zorg en Welzijn’

  Hoe kunnen werkgevers en werknemers er sámen voor zorgen dat medewerkers in zorg en welzijn met plezier en in goede gezondheid hun pensioengerechtigde leeftijd halen? Deze vraag stond centraal bij het ESF-project Wendbaar aan het werk. 26 organisaties vertellen in dit inspiratieboekje hoe zij dit project hebben uitgevoerd.
  gegaan.

  13 december 2018

  Lees verder >>
 • Doe de achterdeur dicht – over leidinggeven aan bevlogenheid

  Het grote tekort aan personeel in de zorg speelt niet alleen in de zomer. Voor veel organisaties duurt de zomer het hele jaar. Er wordt van alles bedacht om personeel te werven. Maar het blijkt dat de achterdeur van zorgorganisaties wagenwijd open staat.

  12 november 2018

  Lees verder >>
 • Wil je weten waar je kansen liggen in zorg en welzijn?

  Tijdens de Gezond & Zeker Innovatiedag was ook Sterk in je werk, zorg voor jezelf vertegenwoordigd op de Praktijkmarkt. Dit initiatief van CNV Zorg en Welzijn en RegioPlus is een  loopbaantraject, speciaal voor mensen die in zorg en welzijn willen blijven werken en die eens stil willen staan bij zichzelf en hun werk. Zeker wanneer je te maken hebt met fysieke belasting of agressie tijdens je werk is het namelijk belangrijk om aan jezelf te denken. Bij de stand zijn cadeaukaarten uitgedeeld om gratis deel te nemen aan dit traject. Heb je Sterk in je werk gemist op de Gezond & Zeker Innovatiedag? Geen probleem, ook jij kunt kosteloos deelnemen door je aan te melden op www.sterkinjewerk.nl. 

  2 november 2018

  Lees verder >>

Laad meer resultaten