Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Het laatste nieuws

Home » Nieuws
 • PreGo! Tip – Trainen en verzakkingen

  14 juni 2018

  Nu een onderwerp voor vooral de vrouwen onder ons: verzakkingen. Hoewel: bij mannen kan de endeldarm ook verzakken, al is dat vrij zeldzaam. Wat is daar aan te doen?

  Lees verder »
 • Gezond & Zeker Innovatiedag

  12 juni 2018

  Op maandag 29 oktober 2018 vindt de Gezond & Zeker Innovatiedag plaats. Een leerzame dag vol kennis over duurzame Inzetbaarheid voor zowel  zorgverleners van de operationele werkvloer als  teamleiders, leidinggevenden, beleidsmedewerkers en HRM- en arboprofessionals.

  Lees verder »
 • PreGo! Tip – Uitkleden met een glijzeil

  31 mei 2018

  Til- en transferhandelingen doe je altijd met een doel. Natuurlijk zijn er de tilhandelingen in- en uit bed of rolstoel, maar ongeveer de helft van alle tilhandelingen vindt binnen de grenzen van het bed plaatst.

  Lees verder »
 • ‘De juiste mensen op de juiste plek’

  25 mei 2018

  Ook bij Pameijer werken zorgverleners met hart en ziel voor cliënten. Peter van der Heiden en Carla Bijl van de ondernemingsraad van Pameijer vertellen in een interview over het belang van het Waarschuwingsregister voor het bieden van veilige zorg.

  Lees verder »
 • PreGo! Tip – Trainen, films en ergoselfies

  25 mei 2018

  Tot voor kort zette men in de zorg instructies over goed tillen, staan, zitten, duwen, trekken, enzovoorts op papier, ondersteund met tekeningen of foto’s. Op zich is deze aanpak waardevol, maar vaardigheden zijn lastig uit te leggen op papier. Als we tegenwoordig onze fiets willen repareren, doen we dat aan de hand van een YouTube-filmpje op onze smartphone. Dus is het niet meer dan logisch dat ook kennis over fysieke belasting in de zorg beschikbaar is via online films. Waar kan je ze vinden en wat voor soorten zijn voor jou beschikbaar?

  Lees verder »
 • PreGo! Tip – Training: doen we er genoeg aan?

  14 mei 2018

  Zorgverleners moeten over voldoende vaardigheden beschikken. Behalve training in het gebruik van hulpmiddelen is ook training in (manuele) til- of transfertechnieken onmisbaar om veilig en gezond te kunnen werken. Als hulpmiddelen niet nodig zijn, blijft een goede werktechniek immers van belang. Maar hoe intensief wordt er nu eigenlijk getraind en is dat genoeg? Vergelijk uw eigen gegevens met de landelijke gegevens voor de verpleeg- en verzorgingshuizen.

  Lees verder »

Laad meer »