Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Geen categorie

Home » Geen categorie
  • PreGo! Tip – Hoe krijg je je collega’s zo ver?

   Als ErgoCoach, fysio- of ergotherapeut weten we prima wat goed en gezond is voor onze collega’s. We kennen de Praktijkrichtlijnen en we zijn behoorlijk vaardig in het werken met glijzeilen, tilliften, steunkousaantrekkers etc. Toch is het wel eens lastig om ‘ze’ zover te krijgen. Dan loopt het niet lekker en lijkt het of je aan een dood paard trekt. Gelukkig is daar een beproefde methode voor: de Voilà!-methode. Aan de hand van een paar eenvoudige Voilà! principes kun je samen met je team heel effectief vernieuwingen invoeren.

   17 februari 2021

   Lees verder >>
  • Gezond & Zeker Innovatiedag – Online Event van start

   Vanmorgen om 10:00 is het eerste Online Event van Gezond & Zeker van start gegaan. Maar liefst 500 deelnemers hebben zich ingeschreven voor de online trainingen. Zij kunnen de hele week iedere dag kiezen uit een uitgebreid programma van online trainingen, workshops, webinars en vragenuurtjes.

   26 oktober 2020

   Lees verder >>
  • PreGo! Tip – Zelfstandiger wassen en douchen thuis: een uitdaging tijdens de Corona crisis.

   Tijdens deze Corona-crisis kunnen zorgverleners minder vaak cliënten bezoeken en ondersteunen bij dagelijkse handelingen die fysiek contact vergen zoals wassen en douchen. De druk op cliënten en mantelzorgers neemt daardoor snel toe en dat zorgt voor veiligheids- en andere risico’s. Cliënten kregen immers niet voor niets thuiszorg.

   15 april 2020

   Lees verder >>
  • PreGo! Tip – Opstaan met overgewicht

   Begeleiding geven bij het opstaan uit een stoel of vanaf het toilet kan voor jou zwaar zijn. In principe vraag je de cliënt goed ver voorover te buigen en dan op te staan. Maar als een cliënt een fors overgewicht heeft, werkt dat zelden goed. De buik kan in de weg zitten of de cliënt kan door het gewicht van de buik naar voren vallen. Vaak hebben deze cliënten zelf al de beste manier voor zichzelf uitgezocht.

   23 mei 2019

   Lees verder >>
  • Stap op 1 vijfdaagse: online ‘challenge’

   Vanaf 9 september is stapop1.nl beschikbaar. Zet deze vijfdaagse online ‘challenge’ gratis uit binnen jouw organisatie. Gedurende vijf dagen nemen we de deelnemers mee met inspiratiefilmpjes en opdrachten. Hiermee help je medewerkers na te denken over wat zij nodig hebben om hun werk goed, gezond en met plezier te doen.

   9 augustus 2019

   Lees verder >>
  • PreGo! Tip – Arbocatalogi

   Als het gaat om regels over fysieke belasting in de zorg of allerlei andere arbo-risico’s valt vaak de term ‘arbocatalogus’. Maar wat is dat nou eigenlijk? In een arbocatalogus beschrijven werkgevers en werknemers op eigen initiatief hoe ze zullen voldoen aan voorschriften van de overheid voor gezond en veilig werken. De catalogus is breed en beschrijft technieken en manieren, goede praktijken, normen en praktische handleidingen voor veilig en gezond werken. Fysieke belasting is daarin uitermate belangrijk in de zorg omdat het helaas nog steeds een van de grootste arbo-risico’s is.

   13 september 2018

   Lees verder >>