Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Geen categorie

Home » Geen categorie
  • PreGo! Tip – Herstel voor je weer begint

   Herstellen van je werk voor je aan een volgende dienst begint is van groot belang. Doe je dat niet, dan begin je als het ware met een 1-0 achterstand aan de volgende dienst. En elke keer dat dat gebeurt, wordt die achterstand groter. Je loopt dan het risico uiteindelijk vast te lopen en bijvoorbeeld een burn-out te ontwikkelen.

   21 juli 2021

   Lees verder >>
  • PreGo! Tip – Na Corona de draad weer oppakken?

   Het gaat de goede kant op met de pandemie: de cijfers zien er steeds beter uit, de druk op de zorg neemt af en meer en meer mensen zijn gevaccineerd. Je zou bijna denken: hoe gaan we straks weer verder zonder Corona? Dat is wellicht te optimistisch, maar het is wel van groot belang zorgvuldig te zijn met de volgende stappen; met of zonder Corona. Veel zorgverleners zijn uitgeput en er is een achterstand van reguliere zorg die nog moet worden ingelopen. Kan dat wel en hoe dan? En wat kunnen we leren van wat we mee hebben gemaakt. Zo lijkt thuiswerken voor velen toch een deel van het kantoor werk over te namen ook na de pandemie. Maar elkaar weer in het echt zien en spreken is toch ook van groot belang.

   23 juni 2021

   Lees verder >>
  • PreGo! Tip – Moeite met doorslapen?

   Goed slapen kan lastig voor je zijn: de onregelmatige diensten en de werkdruk maken het je niet makkelijk. Dan een lekker glaasje wijn voor het slapen gaan? Alcohol staat immers bekend als een lekker slaapmutsje. Je slaapt er zonder meer makkelijker op in, maar na een paar uur worden veel mensen weer wakker en slapen ze de rest van de nacht onrustig en oppervlakkig. Op die manier onderbreek je steeds de REM-slaap, de belangrijkste fase bij het slapen. Niet handig dus. Iets dergelijks geldt voor melatonine. Dat helpt bij het sneller in slaap vallen, maar zorgt er niet voor dat je lekker doorslaapt.

   23 juni 2021

   Lees verder >>
  • PreGo! Tip – Zelf steunkousen aan- en uittrekken

   Je hebt vast al een keer gekeken op onze nieuwe site: www.goedgebruik.nl waar je erg veel filmpjes en instructiemateriaal kunt vinden. Het aan- en uittrekken van steunkousen neemt daarin natuurlijk een belangrijke plaats in: het gaat immers om belastende handelingen. Je ziet daar diverse hulpmiddelen overzichtelijk in beeld gebracht.

   23 juni 2021

   Lees verder >>
  • PreGo! Tip – Zorgtechnologie: extra opties met dubbele motoren en 2 afstandsbedieningen

   Goede zorgtechnologie kan je helpen om werkdruk te verminderen, je cliënt meer kwaliteit van zorg te bieden en jezelf minder zwaar te belasten. We geven een voorbeeld.

   25 mei 2021

   Lees verder >>
  • PreGo! Tip – Thuiswerken in Corona tijd: vragen om problemen?

   De uitkomsten van sommige onderzoeken zijn niet verbazingwekkend, maar toch drukken ze ons dan wel even met de neus op de feiten. Want ja: klachten aan het bewegingsapparaat door het thuis achter een beeldscherm werken komen veel te vaak voor. We hebben het dan over nek/schouder en arm/pols klachten.

   25 mei 2021

   Lees verder >>

  Laad meer resultaten