Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Onderzoek & wetenschap

 • Definitie duurzame inzetbaarheid

  29 januari 2018

  Duurzaam inzetbare werknemers doen hun werk met energie (vitaliteit), kunnen het werk fysiek en mentaal aan (werkvermogen) en zijn in staat om hun werk nu én in de toekomst te behouden (employability).

  Lees verder »
 • 7-stappenmethodiek – In 7 stappen naar Duurzame Inzetbaarheid

  29 januari 2018

  De 7-stappenmethodiek geeft antwoord op de vraag: ‘hoe komen we tot een aanpak voor duurzame inzetbaarheid?’ Het document behandelt per stap de doelen en acties die nodig zijn om ze te bereiken. De 7-stappentrap is een schematische weergave van de methodiek.

  Lees verder »
 • De kracht van duurzame inzetbaarheid

  20 januari 2018

  Deze beknopte uitgave bundelt in de vorm van een achttal infographics de belangrijkste inzichten en resultaten van een grootschalig onderzoeksproject naar de implementatie van duurzaam inzetbaarheidsbeleid.

  Lees verder »
 • Fysieke belasting en Ergocoaches

  18 januari 2018

  Een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim en op den duur zelfs arbeidsongeschiktheid in de zorg is fysieke (over)belasting. Je moet hierbij denken aan lichaamshoudingen, bewegingen en de gebruikte spierkracht.

  Lees verder »
 • Themarapport Werkvermogen 55+ Zorg en Welzijn

  15 januari 2018

  WZW heeft in samenwerking met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen het Themarapport Werkvermogen 55+ Zorg en Welzijn ontwikkeld. Het rapport gaat in op het werkvermogen van 55+-ers in Zorg en Welzijn.

  Lees verder »
 • Het Huis van Werkvermogen

  28 december 2017

  Het Huis van Werkvermogen bestaat uit vier dimensies: gezondheid, competenties, normen en waarden en werk. Het geeft de relatie aan tussen de individuele, organisatorische en sociale dimensies van werkvermogen. Iedere dimensie is een verdieping in het Huis en heeft een relatie tot de volgende verdieping(en).

  Lees verder »

Laad meer »