Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Home » Beleid » Onderzoek & wetenschap

Onderzoek & wetenschap

Gezond en veilig organisatieklimaat cruciaal voor behoud medewerkers in de zorg

Zorgmedewerkers in organisaties met een gezond en veilig klimaat zijn lichamelijk en geestelijk gezonder en werken veiliger. Deze zorgorganisaties hebben een lager ziekteverzuim en hun medewerkers gebruiken zelf minder zorg.

1 mei 2018

Lees verder >>

Definitie duurzame inzetbaarheid

Duurzaam inzetbare werknemers doen hun werk met energie (vitaliteit), kunnen het werk fysiek en mentaal aan (werkvermogen) en zijn in staat om hun werk nu én in de toekomst te behouden (employability).

29 januari 2018

Lees verder >>

7-stappenmethodiek – In 7 stappen naar Duurzame Inzetbaarheid

De 7-stappenmethodiek geeft antwoord op de vraag: ‘hoe komen we tot een aanpak voor duurzame inzetbaarheid?’ Het document behandelt per stap de doelen en acties die nodig zijn om ze te bereiken. De 7-stappentrap is een schematische weergave van de methodiek.

29 januari 2018

Lees verder >>

De kracht van duurzame inzetbaarheid

Deze beknopte uitgave bundelt in de vorm van een achttal infographics de belangrijkste inzichten en resultaten van een grootschalig onderzoeksproject naar de implementatie van duurzaam inzetbaarheidsbeleid.

20 januari 2018

Lees verder >>

Fysieke belasting en Ergocoaches

Een belangrijke oorzaak van ziekteverzuim en op den duur zelfs arbeidsongeschiktheid in de zorg is fysieke (over)belasting. Je moet hierbij denken aan lichaamshoudingen, bewegingen en de gebruikte spierkracht.

18 januari 2018

Lees verder >>

Themarapport Werkvermogen 55+ Zorg en Welzijn

WZW heeft in samenwerking met de Hogeschool Arnhem en Nijmegen het Themarapport Werkvermogen 55+ Zorg en Welzijn ontwikkeld. Het rapport gaat in op het werkvermogen van 55+-ers in Zorg en Welzijn.

15 januari 2018

Lees verder >>

Laad meer »