Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Blijf inzetbaar in zorg & welzijn

Instrumenten

 • De Ontwikkelwinkel

  09 februari 2018

  Via de Ontwikkelwinkel kunnen medewerkers zien wat er in de organisatie beschikbaar is om gezond aan het werk te blijven. De Ontwikkelwinkel helpt de medewerker in iedere fase van het werkzame leven. Deze winkel dient als voorbeeld en inspiratie voor organisaties om hun eigen aanbod te structureren en/of aan te passen.

  Lees verder »
 • Businesscase

  31 januari 2018

  In de businesscase kun je invullen hoeveel procent van de medewerkers een verminderd werkvermogen heeft en de gemiddelde arbeidsproductiviteit in de organisatie.

  Lees verder »
 • Implementatiekrachtmeter

  29 januari 2018

  Door het invullen van de implementatie krachtmeter wordt zichtbaar of draagvlak voor duurzame inzetbaarheid aanwezig is binnen jouw organisatie.

  Lees verder »
 • Checklist voor e-health producten

  15 januari 2018

  De checklist voor e-health producten is een checklist waarmee je een goed beeld vormen over het (e)-health product die je wil gebruiken in jouw organisatie.

  Lees verder »
 • Instrumenten fysieke belasting – Transferprotocol

  12 januari 2018

  Een Transferprotocol is een (digitaal) formulier waarop de afspraken staan die de zorgverleners met de cliënt maken over de wijze van tillen/verplaatsing en de wijze van zorgverlening. De afspraken zijn gebaseerd op de praktijkrichtlijnen fysieke belasting. Het vastleggen van de afspraken ondersteunt dat alle betrokken zorgverleners de praktijkrichtlijnen toepassen.

  Lees verder »
 • Instrumenten fysieke belasting – Rug- of RisicoRadar

  12 januari 2018

  De RisicoRadar is een instrument waarmee niet-cliëntgebonden activiteiten op fysieke (over)belasting beoordeeld kunnen worden. Met de checklist controleer je aan de hand van de praktijkrichtlijnen of er sprake is van een risicovolle activiteit, of het knelpunt wel of niet urgent is, en of het als een knelpunt ervaren wordt. Het is een mooi instrument om met het team verbetermogelijkheden te bedenken en te implementeren.

  Lees verder »

Laad meer »